Çamlıyayla »

ÇAMAK ‘BU DEĞER DÜNYAYA TANITILMALI’

CHP Mersin Milletvekili Çamak, Çamlıyayla İğne Oyası Festivali’ne katıldı


@mersinhaber 'i takip et

MERSİN HABER-  CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Çamlıyayla Belediyesi’nce düzenlenen Çamlıyayla İğne Oyası Festivali’ne katıldı.

Çamak’ın iletişim biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre festivalin açılışında katılımcılara hitap eden Çamak konuşmasına terör olaylarında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

İğne Oyası Festivali’nin, Çamlıyaylalı kadınların el emeği, göz nuru eserlerini tüm Türkiye’ye tanıtacağını kaydeden Çamak, festivale katkı sunanlara teşekkür etti ve “Çamlıyayla’mızın bu değeri dünyaya tanıtılmalı” dedi.  

Çamak, “Teknolojinin gelişmesi ve endüstriyel ürünlerin yaygınlaşmasıyla beraber Anadolu’nun neredeyse unutulmak üzere olan el sanatlarını yeniden canlandırmak, bu işin ustalarının tecrübelerini genç nesillere aktarıp iğne oyası gibi birçok el sanatlarını kültürel ve ekonomik açıdan değerlendirmek amacıyla gerçekleşen bu festivalin manevi değeri kelimelere sığmaz” diye konuştu.

El sanatları içerisinde yer alan iğne oyalarının dünya literatürüne ‘Türk Danteli’ olarak girdiğini, iğne oyasının en eski versiyonlarına Çamlıyayla’da rastlandığını belirten Çamak, şunları kaydetti:“Bu denli önemli bir değere sahip olmasına karşın yok olmaya yüz tutmuş bu el sanatlarımızı özendirilmesi ve halk arasında yaygınlaşması için tüm belediyelerimizin yardımcı olmaları gerekmektedir. Bu anlamda Çamlıyayla ilçemizi güzel bir örnek olarak görüyor ve takdir ediyorum. Bu çalışmaların yaygınlaşması için tabi ki halk eğitim merkezlerimize önemli görevler düşmektedir. Birçok halk eğitim merkezimizin açtıkları kurslarla bu anlamda önemli çalışmalar yaptığını biliyor ve bunun daha fazla yaygınlaştırılması gerektiğini diliyorum” YKB


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.