Kültür Sanat » Tarsus »

Başkan Can, Hicri Yılbaşı’nı Ve Muharrem Ayını Kutladı

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yayımladığı mesajda, Hicri yılbaşı ve Muharrem ayını kutladı.


@mersinhaber 'i takip et

Hicri yılbaşı ve Muharrem ayına girildiğini belirten Başkan Can, “Tüm İslam Aleminin yeni Hicri yılbaşını tebrik eder, ülkemize huzur, kardeşlik ve birlik getirmesini dilerim” ifadesini kullandı.

 

“Muharrem Ayı şükretmenin, bereketin, paylaşmanın adıdır” diyen Başkan Can, bu ayın; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının daha da pekişmesine vesile olmasını temenni etti.

 

Başkan Can, “Mübarek Muharrem ayına girmiş bulunmaktayız. Hicretten 61 yıl sonra, Muharrem ayının 10. gününde Kerbela'da tarihin gördüğü en acı katliamlardan biri yaşanmış, Hz. Hüseyin ve beraberindekiler şehit edilmişti. Hicri Yılbaşı, Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri Takvim’in başlangıcıdır. Takvimin ilk ayı ise Aşure ayı olarak da adlandırılan Muharrem ayıdır. Kardeşlik ve dostluk duygularının güçlenmesine bu mübarek günlerde toplum olarak daha da çok ihtiyacımız var. Bu mübarek günlerin İslam alemine ve insanlığa barış, kardeşlik ve dayanışma duygusu getirerek, ülkemizde huzur, kardeşlik, birlik ve beraberliğe vesile olmasını Yüce Allah’tan, niyaz ediyorum” ifadesini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.