Teknoloji »

Diğer Dünyalardan Neden Cevap Gelmediği Açıklandı! Bu Bir Tehdit Olabilir

Evren ve uzay ile ilgili araştırma yapan bilim adamları olası dünyalardan neden hala cevap gelmediğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...


@mersinhaber 'i takip et
2.5 milyon yıldızı izleyen bilim insanları, bilim dünyasını heyecanlandıran bir açıklama yaptı.


Rus milyarder Yuri Milner ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in maddi destek verdiği İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking'in "uzaylı medeniyetleri keşfetmek" için başlattığı proje kapsamında ilk sonuçlar yayınlandı.


Yapılan açıklamaya göre, 2.5 milyon yıldızın 234'ünden 'normal olmayan' sinyaller saptandı.


Aynı açıklamada söz konusu sinyallerin uzaydaki gelişmiş medeniyetlerden gelebileceğinin altı çizildi.


Matematiksel olarak dünya dışı varlıkların var olduğunu kabul etmenin oldukça olası bir teori olduğunu her fırsatta dile getiren Hawking, dünya dışı varlıkların gezegenimizi keşfetmesinin pek iyi bir şekilde sonlanmayacağı görüşünde.


Bu nedenle onları bulanın ilk bizim olmamız gerektiğini belirten İngiliz fizikçi, daha önce yaptığı açıklamalarda dünya dışı varlıkların başka bir deyişle uzaylıların insanlığın sonunu getirebileceği uyarısında bulunmuştu.


Bu varlıkların göçebe bir kültüre sahip olma olasılıklarının altını çizen Hawking, bu canlıların kendi gezegenlerindeki kaynakları tüketmiş ve yaşama uygun başka gezegen arayışı içinde olma olasılıklarının bulunduğunu da sözlerine eklemişti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.