Teknoloji »

Hastalık Teşhisi İçin İnternetten Yardım Almayın

Uzmanlardan gelen açıklamaya göre hastalık teşhisi için internetten bilgi almaya çalışmak pek de sağlıklı değil. İşte detaylar....


@mersinhaber 'i takip et
Günümüzde artık kendimizi fiziksel olarak iyi hissetmediğimizde bir doktora başvurmadan önce genellikle ilk olarak internete danışıyoruz. Bu elbette anlaşılabilir bir durum olsa da yeni bir araştırma, semptom kontrolü açısından pek de doğru yapmadığımızı gösteriyor.

Journal of American Medical Association Internal Medicine'de yayınlanan, 45 hipotetik hastanın kendi semptomları ve tıbbi geçmişleri üzerinden 234 doktor ve 23 çevrimiçi semptom kontrol edicinin test edildiği çalışmada ilginç sonuçlar elde edildi. Buna göre doktorların söz konusu hastalara yapılan teşhislerde yüzde 72'lik bir doğruluk oranı yakaladığı görülürken bu oran aralarında popüler online semptom kontrol edicilerde yüzde 34'te kaldı. Bununla birlikte ciddi durumlarda da doktorların en iyi semptom kontrol etme araçlarından çok daha doğru teşhisler koyduğu anlaşıldı.

Bu elbette pek sürpriz bir sonuç değil fakat günümüzde çevrimiçi semptom kontrol edicilere duyulan güvenin sorgulanması açısından da oldukça dikkat çekici. Zira birçok kişinin güven duyduğu online araçlar insanları doğru yönlendirebilse de çoğu durumda gerçek bir tıbbi teşhise ihtiyaç duymadıkları gibi yanlış bir algıya yol açabiliyorlar.




chip

 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.