Dünya »

Musul'da 100 Kişilik Toplu Mezar Ortaya Çıktı

Musul'da 100 kişilik toplu mezar bulundu. İşte detaylar...


@mersinhaber 'i takip et
Irak'ın Musul kentinin güneyindeki Hammam el-Alil nahiyesindeki Ziraat Fakültesi'nde DEAŞ'ın öldürdüğü 100'den fazla kişinin cesedinin yer aldığı toplu bir mezarın bulunduğu belirtildi.
Irak Federal Polisi'nden Tuğgeneral Ali el-Lami yaptığı açıklamada, öldürülenlerin DEAŞ'la işbirliği yapmayı reddeden siviller ya da emniyet teşkilatı mensuplarından oluştuğunu ve bazılarının başları kesilmiş bir halde bulunduğunu ifade etti.
Hammam el-Alil de DEAŞ'ın hapishaneye dönüştürdüğü bir evin de bulunduğu kaydedildi.
Irak güçleri geçen pazar günü Hammam el-Alil'in DEAŞ'tan kurtarıldığını duyurmuştu.


DEAŞ'ın bombalı saldırısında 2 asker öldü
Öte yandan, Musul'da DEAŞ'ın düzenlediği bombalı saldırılarda 2 askerin öldüğü, 7'sinin yaralandığı bildirildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, DEAŞ mensubu bir intihar eylemcisinin bomba yüklü bir araçla Musul'un güneydoğusundaki El-İntisar Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda bir asker hayatını kaybetti, 4'ü yaralandı. Bombalı saldırının ardından dört yandan ateş açılması üzerine Irak güçleri mahallenin bazı bölümlerinden çekilmek zorunda kaldı.
Musul'un doğusundaki Es-Semah es-Sani Mahallesi'nde bomba yüklü araçla düzenlenen bir başka saldırıda da 1 asker öldü, 3'ü yaralandı. Saldırıda Irak güçlerine ait bir araç da zarar gördü.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.