Güncel »

Son Dakika: Derik Kaymakamı Şehit Düştü

Mardin Derik Kaymakamı şehit düştü. İşte detaylar...


@mersinhaber 'i takip et
35 YAŞINDAKİ KAYMAKAM SAFİTÜRK BU SABAH SAAT 07.46'DA ŞEHİT OLDU

Saldırının ardından önce Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Gaziantep'teki Doktor Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne nakledilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, tedaviye  

alındı. 35 yaşındaki Kaymakam Safitürk, doktorların tüm çabasına karşın bu sabah saat 07.46'da şehit oldu.Kaymakam Safitürk'ün cenazesi otopsi için morga konuldu.

MEMLEKETİ SAKARYA'YA GÖNDERİLECEK

Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün cenazesi, işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sakarya'ya gönderilecek.

DERİK'TE EYP'Yİ MAKAM ODASINA KOYMUŞLAR

Mardin'in Derik İlçesinde Kaymakamlıkta el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirilen saldırının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Kaymakam ile birlikte 5 kişinin yaralanmasına neden olan el yapımı patlayıcının önceden Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün makam odasına konulduğu ve burada uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirtildi. Patlamadan sonra gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da olduğu 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanların İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorguları sürüyor. Kaymakam Safitürk'ü, Kızıltepe Devlet Hastanesinden Gaziantep'e sevk edilmeden önce ziyaret eden Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Derik ilçemizde Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda birisi İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere 3 kişi yaralanmıştır. İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk Derik Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edildi buradaki tedavisinden sonra da Gaziantep'e sevki yapıldı" dedi.



KAYMAKAM AMELİYAT EDİLDİ

Dün Mardin'in Derik İlçesi'nde terör örgütü PKK'lıların el yapımı patlayıcıyla düzenlediği saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, Gaziantep'te tedaviye alındığı Doktor Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edildi. Kaymakam Safitürk, ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alındı. Bu sabah ise şehit haberi geldi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.