Yerel »

Mersin'de Yağmur Duası

Mersin'de yağmur duası yapıldı. İşte detaylar...

Mersin'in Gülnar ilçesinde mahalleli havaların yağışsız geçmesi nedeniyle yağmur duası yaptı.

İlçeye bağlı Çukurasma Mahallesi'nde bir araya gelen mahalle sakinleri, öğle namazından önce Tol Camisi'nde yağmur duası yaptı. İlçe Müftüsü Bilal Kadı tarafından yapılan duadan sonra grup öğle namazını kıldı.

Kılınan namazın ardından mahalle sakinleri tarafından dağıtılan yemekler yenip, tekrar dua edildi.

Çukurasma Mahallesi Muhtarı Muhammet Siper, yaptığı açıklamada, kasım ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen havaların kurak geçtiğini belirterek, yağmur yağmasını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

İlçe Müftüsü Bilal Kadı da kurak günlerden geçildiğini belirterek, "Ülkemiz iklimsel olarak kurak bir dönemden geçiyor.Bugün burada toplanıp yağmur duamızı yaptık. Rabbim inşallah memleketimize hayırlı yağmurlar gönderir." dedi.


haberler

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.