Eğitim »

KHK İle Kapatılan Üniversitelerin Öğrencilerinin Yerleştikleri Yeni Yükseköğretim Kurumuna Ödeyecekleri Ücret Açıklandı!

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin merkezi yerleştirme ile yerleştikleri yeni kurumlara ne kadar ücret ödeyecekleri belli oldu.


@mersinhaber 'i takip et
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin merkezi yerleştirme ile yerleştikleri yeni kurumlara ne kadar ücret ödeyecekleri belli oldu.

Merkezi yerleştirme sonucu yerleştikleri yeni yükseköğretim kurumuna önceki yıl ödedikleri ücretler göz önüne alınarak ödeyecekleri yeni ücret hesaplanacak. Ancak öğrencilerin ödedikleri ücretleri banka dekontu gibi belgelerle kanıtlaması gerekmektedir. Elinde belgesi olmayan öğrenciler YÖK'ün belirlediği tabloya göre ödeme yapacak. Ayrıca bir sonraki yılı da peşin ödeyen öğrenciler bu durumu kanıtladığı takdirde söz konusu yıllar için ücret ödemeyecek. 

Kayıt yapan öğrenciler Ekim , Kasım ve Aralık ayı taksitlerini Aralık 20'ye kadar ödeyecek olup geri kalan 6 taksiti Ocak ayından itibaren her ayın 20'sinde Haziran ayına kadar ödeyecektir. Bir sonraki yıl ise Ekim ayından itibaren her ayın 20'sinde ödeme yapacaktır.

ÖSYS ve DGS ile yerleşip burs kazanan öğrenciler bu durumu belgelendirdikten sonra öğrenim ücreti hususunda kolaylık kazanacak ancak yurt, burs gibi yardımlar almayacaktır.

Şehit, gazi çocukları ve engelli öğrenciler durumlarını belgeledikten sonra herhangi bir ücret ödemeyecektir. 

Ödeme tablosu ve detaylı bilgi için www.yok.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.