Aydıncık » Anamur » Yaşam »

BÜYÜKŞEHİR'DEN ENGELLİ ÖĞRENCİLERE AYDINCIK VE ANAMUR'A MORAL GEZİSİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli öğrencilerin motivasyonunu artırmak için Anamur ve Aydıncık ilçelerine “Engelsiz Gezi” düzenlendi. Gezide öğrenciler Anamur ve Aydıncık ilçelerinin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek hem bilgi edindi hem de keyifli vakit geçirdi.


@mersinhaber 'i takip et

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere yönelik hayata geçirdiği hizmetlerin yanı sıra onların moral ve motivasyonunu sağlayacak sosyal faaliyetlerine de hız kesmeden devam ediyor. 
 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı, İbni Sina Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde öğrenim gören ve yatılı pansiyonda kalan işitme ve konuşma engelli kız öğrencilerin moral ve motivasyonunun artırılması, iletişim becerilerinin geliştirilmesi, kültürel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Anamur ve Aydıncık ilçelerine ‘Engelsiz Gezi’ düzenledi. Düzenlenen gezide öğrenciler moral bulurken aynı zamanda yaşadıkları şehrin tarihi, turistik ve kültürel değerlerini tanıma fırsatı buldu.
 

Anamur Belediyesi’nin ev sahipliği ile Gilindire Mağarası, Kelenderis Antik Kenti, Aydıncık Limanı, Taş Masa Mevkii ve Anemurium Antik Kenti’ni gezen 67 kişilik öğrenci grubu, doyasıya gezip gönüllerince eğlenerek ören yerlerinde trekking yaptı.
 

Mutlulukları yüzlerinden okunan ve heyecanlarını gizleyemeyen öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a bu geziyi düzenleyip, Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmelerini sağladığı için teşekkür ettiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.