Ekonomi »

MERYAP'TAN ÇAĞRI: YERLİ ÜRÜN KULLANALIM, KRİZİ AŞALIM

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, mal alımlarına ilişkin uygulamalarda öncelikli olarak Türkiye’de üretilen ürünleri tercih etmeye başladıklarını belirterek, ekonomideki dalgalanmaların yerli ürün kullanılarak aşılabileceğini ifade etti.


@mersinhaber 'i takip et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Lirası'na destek çağrısı, toplumun tüm kesimlerinde karşılık buldu. Mersin inşaat sektörü de bu çağrıya kayıtsız kalmayarak projelerinde dolar yerine Türk Lirası ile satışlar yapmaya başladı.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, şöyle konuştu:“ 2016 Türkiye için oldukça zor bir yıl oldu. Temmuz ayında sokaklara dökülerek, birlik ve beraberlik ortamını bozmaya çalışanlara cevap veren ülkemiz şimdi de dolara karşı bir seferberlik başlattı. Tüm kurumlarımız bütün işlemlerinde doları ve Euro’yu terk ederek Türk Lirası’nı kullanmaya geçti. Mersin İ

inşaat sektörümüz de Türk Lirası için kenetlendi. Bizler de artık işlerimizde doları tercih etmiyoruz.”

 

“Türkiye’de Üretilen Malı Kullanın”

 

Nesim Ekinci, dolar ve Euro’daki artışa karşı Türk parasının değerlenmesi için yapılan hareketlerin, yerli üretim ürünlerinin kullanılmasıyla desteklenmesi gerektiğini belirterek, MERYAP olarak çağrıda bulunduklarını söyledi.

 

Ekinci, “Yarattığı katma değerle, istihdam büyüklüğüyle inşaat, Türkiye'nin lokomotif sektörü, hatta stratejik sektörü diyebiliriz. Sektörümüz aynı zamanda 250’den fazla kalemi, iş kolunu bünyesinde barındırıyor. İnşaat sektörümüzün bazı kalemlerinde kimi zaman yerli malzeme yerine ithal menşeili ürünler kullanılıyor. Buradan tüm sektör temsilcilerimize sesleniyorum; ‘Ekonomimizdeki bu dalgalanmaların önüne geçebilmek adına kalitesi bütün dünyaca tasdik edilen Türk menşeli inşaat malzemelerini kullanalım, kendi ekonomik katma değerlerimizi sağlayalım, sektör olarak 250 iş kalemiyle bu gücümüz mevcut’ “ diye konuştu.

 

Var olan ekonomik zorlukların, ancak yerli ürün kullanılması ile aşılabileceğini belirten Ekinci, yerli ürün kullanımı hakkında hassas olduklarını dile getirirken, yerli ürün kullanımında tüm sektör temsilcilerine “Türkiye’de üretilen malı kullanınız” çağrısında bulundu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.