Güncel »

Cumhurbaşkanı'nın Çağrısı Üzerine Almanya'da Döviz Hesaplarını TL'ye Çevirmek İsteyen Türklerin Para Çekmesi Engellendi

Almanya'dan Türklere yasak. İşte detaylar...


@mersinhaber 'i takip et
   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtğimiz zamanlarda tüm vatandaşlara seslenerek dolar ve euro hesaplarını TL'ye çevirmelerini istemişti. Bu çağrının üzerine Türkiye'nin her yerinde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan Türkler harekete geçti.

  Almanya'da Cumhurbaşkanı'nın çağrısı için birçok iş adamı euro ve dolar hesaplarını boşaltarak Türkiye hesaplarına TL olarak yatırmak istedi. Ancak Almanya, ani bir karar alarak hesapları dondurarak para akışını engelledi. Yani Almanya'daki vatandaşlar hiçbir şekilde ATM'den dahi kendi hesapların para çekemiyor. Bu şekilde dolar ve euro hesapları olduğu gibi yerinde kaldı.


  Alman polislerinin parayı nerden aldın, nerden biriktirdin, neden Türkiye'ye göndermek istiyorsun gibi soruları ile karşı karşıya kalan vatandaşların birçoğu artık para çekemiyor, geri kalanları ise günde sadece çok küçük miktarda para çekmeye hakkına sahip. 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.