Silifke »

SERDAL KUYUCUOĞLU SİLİFKE'Yİ ZİYARET ETTİ

SERDAL KUYUCUOĞLU SİLİFKE'Yİ ZİYARET ETTİ


@mersinhaber 'i takip et
Beraberindeki Silifke Belediye başkanı, CHP Silifke ilçe başkanı ve yöneticilerle Silifke’nin Akdere, Işıklı ve Yeşilovacık köylerindeki üreticileri ziyaret etti.

Üreticiler; bölgede meydana gelen hava şartları nedeniyle seraların yıkıldığını, çatıların uçtuğunu, tonlarca ürünün zarar gördüğünü, gece sıcaklığın eksilere düşmesi ve fırtınanın, ürünleri don tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını ve çiftçiyi endişelendirdiğini, çok büyük sıkıntılar içinde olduklarını ifade ettiler.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ise, “acil önlem alınmazsa üreticimizin ürünleri dalında, tarlasında, serasında kalacak, zor günler yaşayan üreticilerimiz ürettiğinin ve emeğinin karşılığını alamıyor, gübre, mazot, elektrik gibi giderlerle beli bükülen üretici, şimdi de fırtına ve don nedeniyle çok zor durumda kalmıştır, Tarım Sigortası sadece seralardaki kırılan camların belli miktarın üzerindeyse bedelini ödüyor, bu sorunun çözülmesi lazım. Sadece cam kaybı değil demir iskelet ve ürün de zayi olmuştur, çiftçilerin bu zararları telafi edilmeli ve devlet desteğini bir an önce ulaştırmalı '' dedi.
 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.