Eğitim »

2016/2 KPSS Tercih Ücreti Ödenecek mi? KPSS tercih ücreti ne kadar

Memur olma hayali ile bekleyen milyonlarca memur adayı 21 Arlaık itibari ile tercihlerini yapan ve tercihlerini bitiren adayların aklına ''KPSS tercihleri için ücret ödenecek mi?'' sorusu gelmeye başladı.


@mersinhaber 'i takip et
Önceki yıllarda alınn karar uyarınca, ÖSYM, KPSS tercih işlemleri sırasında da ücret almaktadır. Yerleştirme ücretinin hangi yerleştirmeler sırasında alınacağına ÖSYM karar vermektedir.

2016 KPSS sınav kılavuzlarında yer alan hüküm şu şekildedir: Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

Kılavuzdaki açıklamaya göre, 2016 KPSS sınavından sonraki ilk tercih işlemi olan 2016/2 KPSS tercihlerine başvuru yapabilmek için ücret yatırılmayacaktır.

Memur adayları 2016 yılı KPSS puanlarıyla KPSS 2017/1, KPSS 2017/2 ve KPSS 2018/1 merkezi yerleştirmelerinde de tercih yapabilecekler. Bu yerleştirmelerde tercih yapacak memur adayları tercih ücreti olan 15 TL'yi ödeyecekler.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.