Siyaset » Güncel »

Erdoğan 'Hastanelere sağlam girip hasta çıkıyordunuz'

Mersin Şehir Hastanesi'nin açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşti.


@mersinhaber 'i takip et
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Kamu Yatırımlarının Toplu Açılış Töreni’nde konuştu. İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: 

- Belediye başkanlığım döneminde dünyayı dolaşırken edindiğim bir projeydi bu. Arkadaşlarımla hep bunu hasbıhalini yapardık. Şimdi Mersin'de bunu gerçekleştirmenin memnuniyeti içindeyiz. Birileri laf üretir biz ise iş üretiriz iş. Amacımız şehir hastanelerinin tamamını 2020 yılına kadar hizmete almaktır. Ana muhalefetin başındaki zatın SSK’nın başında olduğu zamanları hatırlıyorum. Hastanelere sağlam girip hasta çıkıyordunuz.

- Bu hastane kuyrukçu sisteme son veren bir hastanedir. Birileri bu atılan adımların farkında olmayabilir. Varsın olmasın. Biz şu anda görevimizi yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Gelirken konutları görüyorsunuz değil mi. Niye? Benim vatandaşım modern konutlar içinde insanca yaşamanın erdemine erişsin. ABD’de Obama bizim sağlık sistemimizin çok küçük bir modelini hayata geçirmek istedi başaramadı. Ama biz başardık.

'UĞURLU KADEMLİ OLSUN'

Başbakan Binali Yıldırım'da "Türkiye’de sağlık hizmeti anlayışında yeni bir döneme giriyoruz" diyerek şunları söyledi: 

"Şehirlerimizi bir bir dev şehir hastaneleri ile buluşturuyoruz. Uğurlu kademli olsun. Güzel işler yapmaya başladığınız zaman hayırcıları karşınızda buluyorsunuz. Tıpkı bugün gibi... Bugün bütün engelleri aşarak bu eseri sizin hizmetinize sunuyoruz."

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.