Toroslar » Güncel »

Toroslar'da Yeşil Alanlar Her Geçen Yıl Artıyor

Mersin’inToroslar Belediyesi, park ve yeşil alanlarda ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra bakım ve düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


@mersinhaber 'i takip et
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçe genelindeki park, yeşil alan, refüj ve kavşakların ihtiyacı olan çiçek ve ağaç fidanlarını Belediye serasında yetiştirdiklerini belirterek, amaçlarının kentteki yeşil dokuyu daha da zenginleştirmek olduğunu söyledi.

Tuna, "İlçemize yeni yeşil alanlar oluşturmanın yanı sıra mevcut parklarımızda da yeşillendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekiplerimiz bu alanlarımızda yabani ot temizliği, ağaç budama, çim biçme çalışmalarını da periyodik olarak yapmaktadır. Parklarımızı çocuklarımız için modern oyun grupları, güvenli kauçuk zeminler, fitness aletleri, kamelyalar ve yürüyüş yolları ile donatıyoruz. Çocuklarımızın, insanlarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda yaşamaları, daha yaşanılabilir bir kentin oluşmasını amaçlıyoruz" dedi.

Tuna'nın göreve geldiği 13 yılda gerçekleştirilen çalışmalarla ilçedeki yeşil alan miktarı bir milyon 200 bin metrekareye, park sayısı da 56'dan 174'e ulaştırıldı. 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.