Tarsus » Güncel »

Mersin'den Halep'e Yardım TIR’ı Gönderildi

Tarsus Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus şubesince başlatılan "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında Halep’e bir yardım TIR’ı gönderildi.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Müftülüğü  ve Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus şubesince başlatılan "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında Halep’e bir yardım TIR’ı gönderildi.

Ekipler tarafından kısa bir sürede toplanan 1 tır dolusu yardım malzemesi Yavuz Sultan Selim Camii önünde yapılan uğurlama töreninde Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Müftüsü Hayri Erenay ve din görevlileri katılımıyla yapılan duaların ardından yola çıktı.

Topladıkları yardımları asıl sahiplerine ulaştırabilmenin sevincini yaşadıklarını bildiren İlçe Müftüsü Hayri Erenay,  "Suriye'de yaşanan drama sessiz kalmayan Tarsuslu kardeşlerimiz, savaş mağduru insanların dertlerine bir nebze de olsa derman olmak amacıyla yardımlarını gönderdi. Biz üç milyon Suriyeliyi canı gönülden bağrımıza bastık. Suriye'de bu sıkıntılar varken bunun üstüne bir de Halep dramı yaşandı. Aylarca kuşatma altına tutuldu. Yaşadığımız yüzyılda insanlık olarak kabul edemeyeceğimiz bir olay. İnsanlar bir lokma ekmek ve ilaç bulamadılar. . Bugün gönderdiğimiz malzemelerle de Halepli kardeşlerimizin yaralarına merhem olacağız. Halepliler için yardım kampanyalarını düzenlemeye devam edeceğiz, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından yardım TIR’ı dualarla uğurlandı.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.