Siyaset » Güncel »

CHP Mersin Milletvekili Atıcı: "İdama Karşıyız"

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, partisinin idamlara karşı olduğunu söyledi.


@mersinhaber 'i takip et
Sandık güvenliği çalışması yapmak için Muş'a gelen CHP Mersin Millevekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada idamlara karşı olduklarını ifade etti.


İdam ileilgili tartışmalara değinen Atıcı şöyle konuştu: "Allah'ın verdiği canı Allah alır. Siyasi idamlardan bu ülke çok çekmiştir. Kimsenin idam edilmesi doğru değildir. Bu ülke başbakanı da bakanı da asmıştır. Bir süre sonra dönüp ağlamıştır. Başbakan adına üniversite ve havaalanları yapmıştır. Bu ülke Deniz'leri asmıştır ve dönüp arkasından ağlamıştır ve yanlış yaptığını anlamıştır. Bu ülke daha da ileri gitmiştir. Küçük çocukların yaşını büyüterek idam etmiştir. Eğer idam olsaydı hala Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan herkes idamla yargılanacaktı. Ama bunların bir kumpas davası olduğu ortaya çıktı. Mezarda olsaydı nasıl çıkartacaktık. O yüzden dünyanın hiçbir ülkesinde sorunlara çözüm olmamıştır. Arabistan'da var, uygulanıyor. Ama idamlı suç işleyenlerin sayısı giderek artıyor. Çözüm değil. İdamlı suçlarda azalma olmuyor. Adamı 10 kere idam edecek halin yok. Tam tersi artmış, idamın olduğu bütün ülkelerde artmış. Sorunları hukuki yollarla çözeceğiz. Bunu önleyici işler yapacağız. İdamın geri dönüşü yoktur" ifadelerini kullandı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.