Güncel »

MERSİN HAL ESNAFINA HİZMET ATAĞI

“HAL KOMPLEKSİ’NE YENİ BİR İSTİNAT DUVARI GELİYOR”


@mersinhaber 'i takip et
Türkiye yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip olan Mersin, ürünlerin pazarlanması ve transferi konusunda da bölgede etkin bir rol üstleniyor.
 
Bölgede yetişen ürünlerin birçoğu Mersin Büyükşehir Belediyesi Hal Kompleksi aracılığıyla ülkenin birçok yerine nakliye edilirken, bu yönüyle önemli konumda bulunan Hal Kompleksi’nde, hem üreticiyi hem esnafı rahatlatmak ve gelirlerini arttırmak adına Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar yapılıyor.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, gerek il dışından gelen gerekse de kompleks içinde bulunan esnafın güvenliğini ve rahat çalışma ortamını sağlamak için Hal Kompleksi’ne yeni bir istinat duvarı kazandırmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanında çevre düzenlemesi ve yeni pazar alanları oluşturma konusunda da gerekli çalışmalar hayata geçiriliyor.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Hal Şube Müdürlüğü, vergi (rüsum) gelirleri konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Kayıt dışının önüne geçmek için büyük mücadele veren Hal Şube Müdürlüğü, çalışmalarının sonucunda 2014 yılından sonra vergi gelirlerini artırırken, bu rakam 2016 yılında son on yılın en yüksek rakamına ulaştı. Böylece esnaflardan alınan rüsum vergisinde 2016 vergi gelirlerinde diğer yıllara oranla % 300’lere varan artış sağlanmış oldu.
 
Mersin Hal Kompleksi’ndeki son gelişmelerden memnun olduklarını ifade eden yaş sebze ve meyve komisyoncuları da Mersin’e ve Mersin Hal Kompleksi’ne verdiği hizmetlerden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ilettiler.
 
 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.