Güncel »

Mersin'de Eylem Hazırlığında Olan PKK'lı Yakalandı

K.Irak'ta bomba eğitimi aldıktan sonra bombalı ve silahlı eylem için Mersin'e gelen bir terörist kıskıvrak yakalandı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, K.Irak'ta bomba eğitimi aldıktan sonra, Şırnak kırsalından bir teröristin eylem için Mersin'e geleceğinin bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine çalışmalara başlayan polis ekipleri, Şırnak kırsalından gelen 23 yaşındaki PKK'lı M.S.'yi tespit etti.

Ekipler, M.S.'nin merkez Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesi'nde bir evde kaldığını testin etti. Savcılıktan alınan izinle eve operasyon düzenleyen ekipler, M.S.'yi kıskıvrak yakaladı. Ekipler, ayrıca şahısa yardım ve yataklık eden A.K.,H.A., M.Z.B, H.A., R.Ş.,S.E. ve B.E. isimli şahısları da gözaltına aldı.

M.S.'nın Kuzey Irak'ta bomba eğitimi aldığı ve Şırnak kırsalından Mersin'e gelerek ekonomik tesisler, kamu kurumları ve önemli kişilere yönelik sabotaj eylemi hazırlığında olduğunu belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 2'si kadın 8 kişi, bugün yoğun güvenlik önlemleri altında Mersin Adliye'sine sevk edildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.