Ekonomi »

VALİ ÇAKACAK, MERSİN TİCARET BORSASI MECLİS TOPLANTISI’NA KATILDI

VALİ ÇAKACAK: “MERSİN OLARAK MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE EN AZ YÜZDE 5 KATKI SAĞLAYACAĞIZ”


@mersinhaber 'i takip et
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Milli İstihdam Seferberliği’ kapsamında, Mersin Ticaret Borsası (MTB) tarafından düzenlenen Meclis Toplantısı Vali Özdemir Çakacak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
MTB Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, MTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Meclis Başkanı Hüseyin Arslan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Yardımcısı Suat Turanlı, Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdür Yardımcısı Tuncer Arslan, borsa yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Mersinli sanayici ve iş insanları da hazır bulundu.
 
Vali Çakacak: “Mersin Olarak Milli İstihdam Seferberliğine En Az Yüzde 5 Katkı Sağlayacağız”
 
Vali Özdemir Çakacak burada yaptığı konuşmada; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülkemizde işsizliğin azaltılması, ekonominin hareketlenmesi, büyümenin hızlanması ve sosyal barışın sağlanmasına yönelik olarak ülke çapında bir milli istihdam seferberliği başlatıldığını kaydederek; ilimizde bulunan kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleriyle bir toplantı düzenlediklerini ve Mersin olarak bu seferberliğe mevcut çalışanların en az yüzde beş fazlası kadar istihdam sağlayarak katkıda bulunulmasını kararlaştırdıklarını ifade etti.
 
Vali Çakacak konuşmasının devamında, 15 Temmuz’da büyük bir badire atlatan ülkemizin son yıllarda büyük bir kalkınma ve gelişme hamlesi gerçekleştirdiğini, 2023 yılında da dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olarak 500 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflediğini ifade ederek, bu doğrultuda devasa yatırımların hem ilimizde hem de ülke genelinde bir bir hizmete girdiğine dikkat çekti.
 
Vali Çakacak: “İlimizdeki Devasa Yatırımlar Hızlı Bir Şekilde Devam Ediyor”
 
Sözlerini ilimizde devam eden yatırımlarla ilgili bilgi vererek sürdüren Vali Özdemir Çakacak; ilimizde yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın sadece Mersin’in değil tüm Çukurova Bölgesi’nin her anlamda kalkınmasına ve gelişmesine, bunun yanı sıra ülkemizin de ekonomik büyümesine hizmet edeceğini dile getirerek; toplamda 22 tünel ve 12 viyadük bulunan Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu’nun da toplam 3 milyar TL’lik proje tutarına sahip olduğunu belirtti. Vali Çakacak, yüzde 87,5 oranında tamamlanan, içme ve sulama suyu amaçlı kullanılacak olan Pamukluk Barajı’nda da 4187 metre uzunluğunda sulama tüneli bulunduğunu da sözlerine ekledi.
 
Türkiye’nin hızla gelişmesinden ve kalkınmasından bu Milletin evlatları olarak çok büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden Vali Özdemir Çakacak, ülkemizin sağlam temellere oturmuş ekonomisinden rahatsız olanların 15 Temmuz’da ülkemizin büyümesine darbe vurmak istediklerini anımsattı. Bu Milletin helal kazançlarıyla ve ödediği vergilerle alınan tanklardan, helikopterlerden ve uçaklardan yine bu Milletin evlatlarına kurşun sıkıldığının altını çizen Vali Çakacak, “Bu ülkede daha önce de darbeler oldu, ama hiçbiri 15 Temmuz gibi olmadı. Milletin iradesinin tecelli ettiği yer olan Gazi Meclisimize kendi uçaklarımızdan
 
bombalar atıldı. Bu olay Milletin iradesinin de rafa kaldırılmak istendiğini açıkça göstermekteydi. Bu nedenle, bu darbe girişimi teşebbüsün de ötesinde bir şeydi” ifadelerini kullandıktan sonra, 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen asıl şeyin bu ülkenin insanlarının birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin bozulmasını sağlayarak ülkeyi kaosa ve iç savaşa sürüklemek ve sonunda da işgal ortamına hazırlamak olduğuna dikkat çekti.
 
Vali Çakacak: “Artık Bu Topraklarda Terörün Hiç Birisine Yer Yok”
 
Sözlerinin devamında, söz konusu vatan olduğunda bu Milletin birliğini ve beraberliğini hiçbir gücün bozamayacağını vurgulayan Vali Özdemir Çakacak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Milletimizi meydanlara davet etmesiyle birlikte bu Milletin tıpkı Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği birliği, beraberliği ve kardeşliği 15 Temmuz gecesinde de gösterdiğine vurgu yaptı. Yine de ülkemizin ve Milletimizin üzerinde kötü emeller besleyenlerin bu düşüncelerinden vazgeçmediğini söyleyen Vali Çakacak, “Alfabemizde ne kadar harf varsa kullanarak oluşturdukları terör örgütlerini üzerimize saldılar. Amaçları ülkemizi terörle yönetilemez hale getirmek. Ama bu Devletin ve Milletin ne kadar köklü bir geçmişe sahip olduğunu bilmiyorlar. Biz, Devlet geleneğine sahip bir Milletiz; terörle mücadelede de uzmanlaşmış ve büyük tecrübe kazanmış bir ülkeyiz. Terörle mücadelede Devletimiz, Silahlı Kuvvetlerimiz ve güvenlik güçlerimiz ne gerekiyorsa yapıyorlar. Artık bu topraklarda terörün hiç birisine asla ve asla yer yok” şeklinde konuştu.
 
Vali Çakacak: “Mersin, 15 Temmuz’da Gösterdiği Milli Duruşu Milli İstihdam Seferberliğinde de Sergileyecektir”
 
Konuşmasında, ülkemiz üzerinde oynanan ekonomik oyunlara da değinen Vali Özdemir Çakacak, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemizin kredi notunu devamlı düşürdüğüne, fakat ekonomisi Türkiye’den çok kötü olan ülkelere ise yüksek not verdiklerine dikkat çekerek, söz konusu kuruluşların objektif değerlendirmeler yapmadığının altını çizdi. Bu nedenle Milli İstihdam Seferberliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Çakacak, her işverenin gücü ölçüsünde istihdam sağlayarak bu seferberliğe katkı sunması gerektiğini söyledi. Bu sayede ekonomide önemli bir hareketlenme olacağını, böylelikle de ülkemizdeki sosyal barışa çok büyük katkı sunulacağını dile getiren Vali Çakacak, “Mersin, 15 Temmuz gecesinde gösterdiği o milli ve dik duruşu; sanayicisi, iş insanı ve esnafıyla birlikte Milli İstihdam Seferberliğinde de sergileyecektir” dedikten sonra, konuşmasını katılımcılara istihdam seferberliğine verecekleri destek ve katkılardan dolayı teşekkür ederek noktaladı.
 
Hüseyin Arslan: “Ticaret Borsası Olarak Sayın Valimiz Başkanlığında Yaptığımız Toplantıda Seferberliğe Katılım Sağlayacağımızı Taahhüt Ettik”
 
MTB Meclis Başkanı Hüseyin Arslan ise, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülke genelinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliğinin amacının işsizlikle mücadele olduğunu ve istihdam oranının en az yüzde 5 arttırılmasının hedeflendiğini söyledi. Başkan Arslan, “Ticaret Borsası olarak Sayın Valimizin başkanlığında diğer meslek örgütleriyle yaptığımız toplantıda seferberliğe katılım sağlayacağımızı taahhüt etmiştik. Üyelerimizle birlikte Mersin’de istihdam oranının arttırılması konusunda üzerimize düşen ne varsa yapacağız” dedi.
 
Abdullah Özdemir: “Sayın Valimiz Tarafından Belirlenen Mersin’de En Az Yüzde 5 İstihdam Artışı Sağlanması Konusunda Üzerimize Düşen Görevi Yerine Getireceğiz”
 
MTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir de, ülke ve il genelindeki işsizlik seviyesi rakamlarından bahsederek, işsizliğin yaygınlaşmasının birçok toplumsal sorunun ana nedeni olduğunu belirtti. Sorunun toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğine dikkat çeken Başkan Özdemir, işverenler açısından en çok vergi ve sigorta prim ödemeleri konusunda sıkıntı yaşandığını belirterek, “Devletimiz tarafından sağlanan bu teşviklerle işverenin vergi ve sigorta yükü yüzde 37 oranında azaltılacak, işsiz vatandaşlarımızın da iş ve aş sahibi olması sağlanacaktır. Devletimizin büyük bir fedakarlık göstererek 12 milyar TL değerinde kaynak ayırdığı bu teşvik paketi sonrasında işverenler olarak bizler de taşın altına elimizi koyduğumuzda, kentimizdeki işsizlik oranı azalacak, sosyal barış güçlenecek, kayıt dışı istihdam azalacak ve ekonomik büyüme hızlanacak, en önemlisi de vatandaşlarımızın yaşam standartları yükselecektir. Ticaret Borsası olarak tüm üyelerimizle bu seferberliğe katılacak, Sayın Valimiz tarafından belirlenen Mersin’de en az yüzde 5 istihdam artışı sağlanması konusunda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.
 
Toplantıda ayrıca Çalışma ve İş Kurumu Mersin İl Müdür Yardımcısı Tuncer Arslan tarafından “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik-İstihdam Teşvikleri” konulu bir sunum yapıldı. Toplantı, katılımcılar tarafından teşvik paketi ile ilgili yöneltilen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.
 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.