Anamur » Güncel »

Mersin İlçelerini Sel ve Afet Vurdu

Meteoroloji’nin şiddetli yağış ve fırtına tahmini Mersin’in batı ilçelerinde tuttu. Anamur, Bozyazı ve Aydıncık sel, dolu ve fırtınayla boğuşmaya başladı.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin ve ilçeleri bu kış afeti dibine kadar yaşamaya devam ediyor. Şiddetli yağış uyarıları yapılan Mersin ve ilçelerine fırtına batı taraftan girmeye başladı. 

Anamur’da sabah erken saatlerde başlayan şiddetli yağış, sele ve su taşkınlarına neden oldu. Bir çok çilek ve muz serası sular altında kaldı. 

Metrekareye 70 kilogram yağışın düştüğü Anamur'da tarımsal faaliyette bulunan üreticiler mağdur oldu. Muz ve çilek seraları fırtınadan ve sel baskınından zarara uğrarken, şiddetli yağıştan dolayı Anamur ilçe merkezinde sel baskınları ve yollarda çökmeler oluştu.

Belediye görevlileri, su basan iş yerleri ve evlerden tahliye çalışması yaptı. Ev ve iş yerleri su altında kalan vatandaşlar, yaralarını sarmak için çalışıyor.

Bozyazı da şiddetli yağıştan nasibini alırken, Tekeli bölgesinde doluya çevirdi. Dolu, seralara zarar verdi. D-400 Karayolunun da Tekmen rampasının doludan dolayı 25 dakika kapalı kaldığı bildirildi. 

Aydıncık ise fırtına ile boğuşuyor. Sabah saatlerinde başlayan rüzgar etkisini arttırdı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.