Güncel »

MESKİ'den Yolsuzluk Açıklaması

MESKİ'den bazı internet sitelerinde çıkan yolsuzluk le alakalı bir basın açıklaması yapıldı.


@mersinhaber 'i takip et

MESKİ'den bazı internet sitelerinde çıkan yolsuzluk le alakalı bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada :"23.03.2017 tarihinde Sonses internet gazetesinde yayınlanan “MESKİ’de Veznelerde Milyonluk Vurgun!” başlıklı haberin Mersin kamuoyunu yanıltacak şekilde servis edildiği görülmüştür.

daremiz Denetim Birimlerinin olağan denetimleri çerçevesinde Mersin İli genelindeki bütün veznelerimizin hesaplarının incelenmesi neticesinde sadece iki personel özelinde hesap açığına rastlanılmış olup, konu ile ilgili olarak Teftiş Kurulu Başkanlığınca Soruşturmaya başlanılmış ve iki vezne görevlisi görevden uzaklaştırılmıştır. Soruşturma devam etmekle birlikte ilgililer hakkında 1. Hukuk Müşavirliğimizce de Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bu çerçevede anılan haberde belirtildiği üzere konunun idari denetimsizlik nedeniyle değil, İdari denetimler sonucunda ortaya çıkarıldığı Mersin kamuoyunca bilinmesi gerekmektedir. Öte yandan haberde bahsi geçen Uzmanların kim ya da kimler olduğu, İdaremiz programlarının çalışma sistemini bilip bilmedikleri, bahsedilen açıkların neler olduğu konusunda bilgi sahibi olup olmadıkları, konu ile ilgili somut bilgi ve delil olmaksızın böyle bir yargıya nasıl vardıkları da merak uyandırmıştır.

MESKİ Genel Müdürlüğümüz halka kaliteli hizmet sunma bilinciyle kamu kaynaklarını koruyup, insan ve çevre sağlığını esas alarak, kesintisiz su temini ve atıksu bertaraf hizmetlerini, mevzuat çerçevesinde sürekli iyileştirerek sunmaya devam etmektedir. İdaremizin hizmetlerini sekteye uğratmak isteyen kasıtlı haberlere itibar edilmemesi;  Mersin kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.