Eğitim »

2017 Yılı YGS Sonuçları

YGS'ye giren 100 Binlerce adayın merak ve heyecanla beklediği sonuçlar, 28 Mart 2017 Salı günü açıklandı.


@mersinhaber 'i takip et
ÖSYM internet sayfası üzerinden sonuçları görmek isteyen öğrenciler, sınavın açıklandığının yayılması ile aşırı yoğunluk nedeniyle ilk saatler sisteme giriş yapamadı. AİS (Aday İşlemleri Sistemi) aracılığı ile adayların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarsı (TCKN) ve ekrandaki güvenlik kodunun girilmesi ile sisteme girip sonuçları görüntüleye biliyor. 

12 Mart 2017 günü ülke genelinde binlerce adayın ter döktüğü YGS (Yüksek Öğretime Geçi Sınavı)'nın sonuçları, ÖSYM internet sayfasında yayınlandı. Yeterli puanı elde eden adaylar ÖSYM tarafından yayınlanan takvim doğrultusunda bir sonraki adım olan Tercihleri yapacaklar.


Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin"https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden mobil uygulamalarından öğrenebilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 4-17 Nisan'da alınacak.


Açıklanan Sınav Sonuçlarını Görmek için:

https://sonuc.osym.gov.tr

dresinden giriş yapabilirler.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.