Kültür Sanat » Anamur » Güncel »

Anamur Halk Oyunları'nın Büyük Başarası 3’ü Bir Arada

Mersin’de Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmasında 3 Kategoride 3 Birincilik alan Anamur Halk Oyunları Ekibi 30 Mart 2017 Perşembe günü Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’yi makamında ziyaret etti.


@mersinhaber 'i takip et

ürkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun 11 Mart 2017 tarihinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Servet Tezegül Spor Salonu’nda düzenlemiş olduğu Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmasında Anamur Halk Oyunları Geleneksel Düzenlemesiz Dalda Minikler, Yıldızlar ve Büyükler kategorisi olmak üzere 3 kategoride yarışmaya katılıp, 3 birincilik alarak Anamur’un gururu oldular. İdareci, antrenör, müzisyen ve sporcular olarak toplamda 41 kişi gittikleri Mersin’den yüzlerce kişinin hazırladığı konvoyla şehir merkezi girişinde karşılandı. Ekiplerimizin sevinci görülmeye değerdi.
 

Büyükler kategorisinde en son 2000 yılında alınmış olan birincilik 17 yıl sonra Anamur’a geri gelirken 3 dalda 3 birincilik alan Anamur Halk Oyunları ekibine Başkan Türe teşekkür belgesi verdi.
 

13-14 Mayıs 2017 tarihinde Ankara’da düzenlenecek olan Bölge Yarışmasında Geleneksel Düzenlemesiz 3 kategoride de Mersin İlini Temsil etmeye hak kazanan ekiplerin Mersin’de almış oldukları puanlar ve Ankara’da ki grup yarışmasında ki rakipleri şu şekilde; Mersin, Ankara, Bolu, Eskişehir, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Sinop, Çankırı.

Ziyaretin sonunda Belediye Binası önünde hatıra fotoğrafı çekildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.