Tarsus'ta "Kümesimde Tavuklar Koli Koli Yumurtlar" Projesi
Tarsus'ta salma tavukçuluğunun desteklenmesi amacıyla yürütülen projede 20 köyde toplam 200 çiftçiye 5.500 adet tavuk dağıtılacak.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünce gönderilen bilgi notu ise şu şekilde:
Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Başkanlığı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen; ‘’Kümesimde Tavuklar Koli Koli yumurtlar’’ projesi kapsamında, Tarsus’un gelir seviyesi düşük olan 20 köyünde salma tavukçuluğun; bölgemize uygun ırklarla desteklenmesi ve konuyla ilgili bilgilendirme eğitimleri ile güçlendirilmesi amaçlanmıştır.
Proje kapsamında 5500 adet Atak-S ırkı tavuk projede gönüllü olan 200 adet çiftçiye dağıtılacaktır.Bu kapsamda Taşobası Mahalle’sinde 10.04.2017 tarihinde ,saat 14:00’de dağıtım yapılacaktır.
Söz konusu çeşitlerden Atak-S tavuğu yem tüketimi asgari düzeylerde olup (günlük 115/118 gr),diğer ırklara göre yüksek yumurta verimine sahiptir(yılda ortalama 240/260 adet).Bu tavuk ırkı yaşama gücü %96-%98 olup; 2,5-3 yıl yumurta veren dayanıklı bir ırktır.
Proje kapsamında dağıtılacak olan 5500 adet tavuğun dağıtılması ile birlikte, mevcut köy tavuklarının ırkının iyileştirilerek gün/yumurta sayısı arttırılarak kişi başına düşen milli gelir arttırılacaktır. Köy yaşamının özendirilmesi sağlanarak hem köyden şehre göç tersi yönde olacak hem de bölge ve ülke ekonomisi pozitif yönde gelişecektir.