Sağlık » Güncel »

Erkeklere müjde! Cep telefonundan sperm testi yapılabilecek

Yakın zamanda sperm testi için utana sıkıla laboratuvara gitmenize gerek kalmayacak.


@mersinhaber 'i takip et
Dünya çapında yaklaşık 45 milyon çift, kısırlık (interfilite) sorunu yaşıyor ve bunların yüzde 40’ını erkek kısırlığı oluşturuyor.

Amerikalı bilim adamları, erkekler için son derece stresli bir test olan sperm testini daha basit bir hale getirmek için akıllı telefonla erkek doğurganlığını ölçebilen bir sistem geliştirdi. Yakın zamanda laboratuvara gitmeden sperm kalitesini birkaç tıklamayla test etmek mümkün
olabilecek.

GEBELİK TESTİNDEN YOLA ÇIKILARAK GELİŞTİRİLDİ

Bu yöntem, eczanelerde satılan basit gebelik testlerinden yola çıkılarak geliştirildi. Akıllı telefona adapte edilecek bir aksesuarın içindeki mikroçip yardımıyla içine konacak sperm örneği özel bir yazılım sistemiyle analiz edilebilecek. 

Sistem, sperm sayısı ve hareketliliğini analiz etmek için spermlerin videosunu 5 saniye içerisinde kaydedecek. Yapılan analizler, Dünya Sağlık Örgütü’nün sperm kalitesi kriterlerine uygun sonuç verecek.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.