Sağlık » Güncel » Adana »

Akdeniz'de Denetimler Arttı

Akdeniz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde 65 lokanta 5 fırın olmak üzere 70 iş yerini denetledi.


@mersinhaber 'i takip et
Akdeniz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleriyle Zabıta Müdürlüğünün ortaklaşa yaptıkları çalışma ile ilçe genelinde bulunan lokanta ve fırınlar denetlendi. Eksik görülen hususlar tespit edildi, eksikleri olan iş yerlerine ise tutanak tutuldu. 2 fırın ve 4 lokantada eksiklikler tespit edilerek, eksikliklerinin giderilmesi için süre tanındı.
 
İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Akdeniz Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, hafta içerisinde geniş kapsamlı bir uygulamaya imza attı. Yapılan uygulamada, ilçede faaliyet gösteren kasap, lokanta, Market, tatlı üretim imalathaneleri ve satış yerlerine yönelik denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde hijyen kuralları, olması gereken evrakların tam olup olmadığı ve işyerlerinin standartlara uygun olup olmadığı denetlendi. İşyeri sahipleri ve çalışanlarının da bilgilendirildiği denetimlerde, bazı işyerlerine eksiklerini gidermesi için uyarı; daha önce yapılan uyarılara rağmen eksiklerini gidermeyen bazı işyerlerine ise tutanak tutuldu.
"Önceliğimiz halkın sağlığı"
 
Halk sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu belirten Akdeniz Kaymakamı ve  Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş,"Halk sağlığını korumak ve işyerlerinin daha sağlıklı ortamlarda hizmet vermelerini sağlamak amacıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ve belediye zabıtasının birlikte yaptığı denetimlerde eksikleri tespit edilen işyerlerine tebligat vermek suretiyle gerekli uyarılar yapıldı. Amacımız halkımızın hijyenik koşullarda üretilen gıdaları tüketmesini sağlamaktır" dedi.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.