Eğitim »

Kapanacak Etüt Merkezi, Ödev Merkezi TEOG Kampları İçin Uyarı Yapıldı

Mersin'in Tarsus İlçe Kaymakamlığı tarafından yazılı bir açıklama ile Öğrenci velileri kapanacak yerler hakkında uyarıldı.


@mersinhaber 'i takip et
1 Temmuz 2017 sonrasında faaliyetlerine devam etmesi durumunda yasa dışı sayılacak olan Eğitim Koçluğu, TEOG Kampı, Ödev Merkezi gibi Özel Etüt Merkezleriyle ilgili Tarsus Kaymakamlığı yayınladığı açıklama ile uyarıda bulundu.
 
Açıklamaya göre, 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren yasadışı sayılacak olan Eğitim Koçluğu, TEOG Kampı, Ödev Merkezi gibi Özel Etüt Merkezleriyle mağdur olmamak için sözleşme imzalanmaması istendi.
Bilindiği üzere 9 Şubat'ta yayımlanan 687 sayılı KHK ile ‘öğrenci etüt eğitim merkezleri’ kaldırılmıştı.
Yeni KHK’ya göre, özel öğretim kurumuna dönüşüm programına alınmayan öğrenci etüt eğitim merkezleri faaliyetlerine, 1 Temmuz’a kadar son verecek.


Vatandaşların konu hakkında mağduriyet yaşamamaları için kesinlikle bu tür kurumlarla sözleşme imzalanmaması gerektiği kaydedildi.
 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.