Anamur » Güncel »

Mersin'de vatandaş yolu kapattı

Mersin-Antalya karayolunun merkeze bağlı Anamur İlçesi'ndeki yaklaşık 3 dönümlük bölümü, 'tapulu arazimiz' diyen kişilerce kapatıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin-Antalya karayolunun merkeze bağlı Anamur İlçesi'ndeki yaklaşık 3 dönümlük bölümü, 'tapulu arazimiz' diyen kişilerce kapatıldı.
 
Konuya ilişkin alınan bilgiye göre yenileme çalışması nedeniyle kapalı olan yolun merkez Çarıklar Mahallesi'ndeki yaklaşık 3 dönümlük kısmının kendilerine ait olduğunu öne süren 59 yaşındaki Mehmet Toru, 61 yaşındaki Hatice Felek ve 69 yaşındaki Emiş Azıtepe, geçmiş dönemde Karayolları Genel Müdürlüğü'nden istimlak paralarını alamadıklarını iddia ederek yolun bir bölümünü ağaç parçalarıyla geçişe kapattı.
 
Karayollarına defalarca dilekçe verdiklerini ancak bir türlü sonuç alamadıklarını iddia eden Mehmet Toru, söz konusu arazide toplam 8 hissedarın bulunduğunu ve ellerinde tapularının olduğunu söyledi. Antalya-Mersin D-400 karayolunun Mersin yönünde yolun ortasına çaktığı demir çiviler ile sınırları belirlemeye çalışan Toru, paralarını almadan yolu trafiğe açmayacaklarını söyledi.
 
Mehmet Toru "Buraların dönümü 400 bin lira. Arazimizin yaklaşık 3 dönümlük kısmını Karayolları işgal etti. Kaç defa paramızı ödemelerini istedik. Her defasında çözeceklerini söylüyorlar ama şu ana kadar bir çözüm bulamadık. Biz de mecburen bu yola başvurduk" dedi.
 
Bu haber toplam 191 defa okunmuştur.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.