Akdeniz » Yaşam » Güncel »

Suriyeli Cinayetini Provokasyona Çevirmeye Çalışan 3 Kişi Tutuklandı

Mersin’de Suriyeliler tarafından bir kişinin bıçakla öldürülmesinin ardından provokasyon amacıyla bazı gruplar tarafından yapılan provokasyonda 3’ü tutuklandı.


@mersinhaber 'i takip et
Edinilen bilgiye göre, 15 Mayıs'da merkez Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi'nde yaşayan Suriyeliler ile mahalle sakini Hanifi Hisak (24) arasında çıkan tartışmada  bıçakla ağır yaralanan Hanifi Hisak,hayatını kaybetti.

Olayın ardından 5'i kardeş 7 Suriyeli Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen Suriyelilerden 5'i tutuklanırken, 2 kişi ise serbest kalmıştı.

Hanifi Hisak'ın öldürülmesinden sonra bu olayı bahane ederek toplanan grup ile bölgede yaşayan Suriyelilere yönelik başlatılan saldırı girişiminde  7 kişi yaralanmış, 2 iş yeri ile 3 araçta hasar oluşmuştu. Olayın terör örgütü sempatizanlarının provokasyon girişimi olduğunun belirtilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve zırhlı araç gönderilmiş, olaya karıştığı belirlenen 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Şahıslardan biri ifadesinin ardından emniyetten serbest bırakılırken, diğer 10 şüpheli ise ifadelerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. 2 kişi savcılık ifadesinin ardından serbest kalırken, mahkemeye sevk edilen 8 kişiden 3'ü tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.