Ekonomi » Güncel » Teknoloji »

Tarsus'a Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurulacak

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurlu Başkanı H. Ruhi Koçak, kentin umutla beklediği projelerin hayata geçmesi adına girişimlerini sürdürüyor.


@mersinhaber 'i takip et
Başkan Koçak, Ekonomi Bakanlığı’nın ardından, kurulma çalışmaları devam eden Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusuyla ilgili olarak bu kez Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda görüşmelerde bulundu.

Bakanlıkta, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanı Soner Erkek, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ve Sanayi Bölgeleri Müdür Yardımcısı Ramazan Yıldırım ile birebir görüşen Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, proje hakkında bilgilendirmede bulundu.

Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçmesiyle birlikte dört mevsim boyunca ürün alınabilen Tarsus’ta üretilen sebze ve meyvelerin işlenebilmesi için tesisler açılacağını ifade eden Başkan Koçak, projenin içeriği ile ilgili olarak bilgi verdi.

Başkan H. Ruhi Koçak, “Planlanan proje kapsamında kurulması planlanan sanayi tesisleri arasında Salamura Zeytin ve Zeytin Yağı Üretimi, Meyve İşleme ve Depolama Tesisi, Gıda Ambalaj Ürünleri İmalatı, Yem Üretimi, Un Üretimi, Kuruyemiş, Helva, Lokum Üretimi, Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Yaş Sebze ve Meyve Paketleme, Hazır Gıda ve Konserve Üretimi, Bitkisel Sıvı yağ ve Katı yağ Üretimi, Toplu Yemek ve Catering Hizmetleri, Konsantre Gıda Maddeleri ve Püre Üretimi, Bakliyat, Hububat eleme işleme ve Paketleme Tesisleri, Konserve ve Turşu Üretimi yer almaktadır.


Planlanan projenin gerçekleştirilmesi durumunda zengin toprağa sahip bölgemizde üretilen bitkisel ve hayvansal ürünler işlenerek ülke ekonomisine katkıda bulunulacaktır” şeklinde konuştu.

Olumlu geçen görüşmeler sırasında Başkan Koçak; Daire Başkanı Soner Erkek, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ve Sanayi Bölgeleri Müdür Yardımcısı Ramazan Yıldırım’la görüş alış-verişinde bulunup, proje konusunda destek istedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.