Kültür Sanat » Güncel »

Başkan Kocamaz Sıra Gecesinde Çiğ Köfte Yoğurdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’de 4. Ramazan Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programların 12. gününe sıra gecesi damgasını vurdu.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Ulu Camii meydanında binlerce kişinin oruçlarını açması ile başlayan etkinlikler gece boyu devam etti. Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen sıra gecesine katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sahneye çıkarak Urfa usulü çiğ köfte yoğurdu.
 

Ulu Camii meydanında tasavvuf şiirleri ile huşu içerisinde iftarı bekleyen vatandaşlar, Kuran-ı Kerim kıratı dinleyerek huzur buldu. Okunan ezan sonrası iftarını yapan vatandaşlar iftarın ardından Feshane evlerinin bulunduğu alana geçerek eğlenceli aktivitelerle vakit geçirdi.
 

Amfi Tiyatro etkinlik alanında gerçekleştirilen Hacivat-Karagöz muhaveresi ardından gerçekleştirilen evet-hayır yarışması ile çocuklar eğlenceli dakikalar yaşadı. Osmanlı macunu ikramının yapıldığı Amfi Tiyatro’da keyifli vakit geçiren ve alanı dolduran Mersinli vatandaşlar, heyecanla sıra gecesi ekibinin sahne almasını bekledi.


 

“Başkan Kocamaz sıra gecesinde çiğ köfte yoğurdu”
 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk ve MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in de katıldığı etkinlikte, sahne alan sıra gecesi ekibi seslendirdiği türkülerle alanı dolduran kalabalığa müzik ziyafeti sundu.
 

Yöresel türkülerin seslendirildiği gecede, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da sıra gecelerinin değişmez geleneği olan Urfa yöresi usulü çiğ köfte yoğurdu. Çiğ köfte yoğrulurken gece boyunca Urfa türkülerini seslendiren sıra gecesi ekibi izleyenlere neşeli bir akşam yaşattı. Zaman zaman coşkulu kalabalığın da eşlik ettiği türkülerin söylendiği gecede alanı dolduranlar gece geç saatlere kadar eğlendi.
 

Türküler eşliğinde halayların çekildiği gecenin sonunda MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk eşsiz türküleri ile etkinliği şenlendiren sıra gecesi ekibine çiçek hediye ederek teşekkürlerini iletti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.