Tarsus »

Tarsus Belediye Başkanı Şeveket Can, Kadir Gecesi’ni Kutladı

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Can, 21 Haziran Çarşamba günü 22 Haziran Perşembe gününe bağlayan gecenin Kadir gecesi olduğunu ifade ederek, İslam aleminin Kadir Gecesini kutladı.
 
 
Başkan Can, “Ramazan ayı hadîs-i şeriflerde geçtiği üzere rahmet, bereket, mağfiret ve cehennemden kurtulma ayı olarak değerlendirilmelidir. Bu mübarek ay boyunca hemşirelerimizle birlik ve beraberlik içinde güzel bir Ramazan ayını daha idrak etmenin mutluluğunu yaşadık. Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları ve bütün ibadetlerimizi kabul eylesin. Bu mübarek ay da, birkaç gün sonra sona erecek ve Allah’ın izni ve keremiyle bayrama kavuşacağız. 
 
 
Kadir Gecesi, bilindiği üzere alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammet (S.A.V.)’e Kur’an-ı Kerim’in vahyedilmeye, indirilmeye başlandığı gün olması münasebetiyle biz Müslümanlarca ayrı bir öneme sahiptir. Çarşamba akşamı Kur’an-ı Kerîm’de bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilen Kadir Gecesi’ni idrak etmenin sevincini yaşayacağız. “Bana dua edin, icabet edeyim” diyen kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan Rabbimiz bu gecede yapacağımız dualarımızı kabul eylesin.
 
 
Yüce Kitabımızın indirilmeye başlandığı gece olan mübarek Kadir Gecesi’nin tüm İslam alemine, milletimize ve ülkemize barış, huzur ve kardeşlik getirmesi diliyorum. Bundan sonraki günlerimizin Ramazan ayının bereketi, Kadir Gecesi’nin heyecanı ve bayramın sevinci içerisinde geçmesini temenni ediyorum” ifadesini kullandı.
 
 
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.