Tarsus » Eğitim » Teknoloji »

Mersin'in Tek Temsilcisi, Tarsus Teknoloji Ekibi Bu Yıl "Hidromobil" Kategorisinde Yarışacak

2015 yılında, Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin kurmuş olduğu Tarsus Teknoloji Ekibi, geçen sene olduğu gibi bu sene de TUBİTAK'ın düzenlediği Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması'na katılıyor.


@mersinhaber 'i takip et
2015 yılında, Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin kurmuş olduğu Tarsus Teknoloji Ekibi, geçen sene olduğu gibi bu sene de TUBİTAK'ın düzenlediği 'na katılıyor.
 
Bilim ve Teknoloji alanında katkı sağlamak ve yeni fikirlerin ortaya çıkması için 2005'ten beri düzenlenen yarışma, bu yıl 21-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında Kocaeli Körfez Pistinde gerçekleşicek.
 
Mersin'in tek temsilcisi olma özelliğine sahip, Tarsus Teknoloji Ekibi önceki yarışmada "elektromobil" kategorisinde 65 araç arasından 19. olmuştu. Yeni proje çalışmalarda sona gelen ekibin hedefi bu yıl birinci olmak. Mersin'in tek temsilcisi olmanın kendilerine getirdiği sorumluluğunun farkında olan ekip, motivasyonlarını yüksek tutuyor. Ayrıca Mersin Valiliğinin arkalarında olduğunu belirten Tarsus Teknoloji Ekibi, öte yandan sponsorlukları ile kendilerine destek verenlere teşekkür ettiler.
 


Bu Yıl Hidromobil Kategorisinde Yarışacak
 
Önceki senden farklı olarak hidromobil kategorisinde yarışmaya katılacak.  Çalışmalarını sürdürdükleri hidromobil hakkında bilgi paylaşan Teknoloji alanındaki tek temsilcimiz, "Araçlarda yapılan sistemler, kabuktan ön takımlarına, tekerlerden fren sistemlerine kadar her şey öğrenciler tarafından tasarlandı. Tasarlanan elektromobil aracın adı Mersin'in eski ismi olan "Myrtus" iken,  hidromobil aracın ismi ise Tarsus'ta Roma dönemindeki eski kurumuş göl olan "Regma" ismi verildi. Aracın tamamlanmasına sayılı günler kaldı."  ifadelerine yer verdiler.
 
 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.