Yaşam »

DOKTOR HATASI TAZMİNAT DAVASI NEDİR ? NASIL AÇILIR ?

Bir doktorun tüm hastalarına karşı bakım ve tedavi sorumluluğu vardır.


@mersinhaber 'i takip et
Bir doktorun tüm hastalarına karşı bakım ve tedavi sorumluluğu vardır. Doktorlar hafifte olsa tüm kusurlarından dolayı, hastalarına onarılamaz zararlar verebilirler ve bu nedenle görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri gereklidir. Görevlerini yerine getirmemeleri, ihmal etmeleri veya kusurlu davranmaları halinde ilgili hasta veya hasta yakınları tarafından açılabilen tazminat davalarıyla karşılaşabilirler. Bununla birlikte bu tür kusur ve ihmallerin sonucunda çoğunlukla onarılamaz sonuçlar ortaya çıkar ve bu sonuçların tazmin edilmesi de mümkün olmayabilir. Doktorun eylemlerinin suç oluşturması durumunda bu konuda cezalandırılması da mümkün olabilir. Doktor hatası tazminat davaları sık karşılaşılan bir dava türüdür ve bu alanda uzmanlaşmış olan avukatların davaların süreçleri ve olumlu sonuçlanmasında katkısı önemlidir.
 
Sağlık Hukuku Avukatları
 
Sağlık Hukuku Avukatları, bu alanda pek çok davayla deneyim kazanmış, mevzuat ve kanunları iyi bilen avukatlar olarak, çok karmaşık yapıya sahip bu tür davaların olumlu bir şekilde sonuçlanabilmesinde aktif rol oynarlar. Bir doktorun hastasına karşı yükümlülükleri, bir hastanın yükümlülükleri, bunların nasıl ve ne şekilde yerine getirilip getirilmediği çok çeşitli şekillerde ispatlanarak mahkemeye sunulması, ilgili davanın süreci ve sonucu açısından gerekebilir. Bununla birlikte tazminatın veya cezai yaptırımın gerekli olduğunun mahkemeye tespit ve ispat edilmesi için en doğru yol ve yöntemler bu alanda uzmanlaşmış olan sağlık hukuku avukatları tarafından yönlendirilmelidir. Sağlık hukuku avukatlarının davayı yönlendirmeleri hem sonucun olumlu olmasını sağlar ve hem de dava sürecinin hızlı ve doğru bir şekilde yürümesini sağlar.
 
Doktor ve hasta haklarının karmaşık bir yapıya sahip olması, çeşitli yetersizliklerden dolayı doktorun görevini en iyi şekilde yapmasına rağmen hastanın yine de zarar görmesi gibi durumların oluşması, doktorun görevini ihmal etmesi veya bilgisizlik, deneyimsizlikten kaynaklı olarak kusur işlemesi sonucu hastanın çeşitli zararlara uğraması ve benzeri pek çok durumla karşı karşıya kalınabilir. Bu durumda hastanın ve doktorun üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiğinin tespit edilebilmesi süreci de çok karmaşık bir yapıya bürünebilir. Benzer şekilde doktorun yetersizliğinin yanı sıra hastanenin yetersizliği, ihmali veya kusuru da bulunabilir. İlgili doktorun yanı sıra ilgili hastaneye de tazminat davası açılabildiği gibi, sadece doktora veya sadece hastaneye de tazminat davası açılabilir. Davanın türü ve kime dava açılacağı, yaşanan olay veya olaylar ile görülen zarar ve zararların şekline göre değişkenlik gösterebilir. Bu anlamda bir avukatın yol göstericiliği önemlidir.
 
Doktor, hasta ve hastane ilişkilerinde sıklıkla yaşanan anlaşmazlıklar bu türlü tazminat davalarının da sayısının yükselmesine neden olur. Bu sebeplerle hastaneler ve doktorlar kendi haklarını korumak konusunda ilgili ve deneyimli avukatlardan sıklıkla danışmanlık ve yardım alırlar. Herhangi bir sorun veya olumsuz sonuçlarla karşılaşan hastaların, bu durumlarının tespit ve tanzim edilmesi için açacakları davalarda, sağlık hukuku konusunda deneyimli avukatlardan yardım almasını bir anlamda gerekli kılar.


Kaynak: https://ilkayuyarkaba.av.tr/doktor-hatasi-tazminat/

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.