Güncel »

Başkan Şen’den Uyarı

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil sezonunun da açıldığını kaydederek, uzun yola çıkmadan önce araçların bakımının yapılması gerektiğine dikkati çekti.


@mersinhaber 'i takip et
Uzun yollarda sık sık mola verilmesi gerektiğine vurgu yapan Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, araç sürücülerini trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.
 
1 Temmuz tarihi itibariyle otoyollarda başlatılan hız limiti uygulamasına tüm sürücülerin dikkat etmesi gerektiğini belirten Şen, hız limitine uymayan sürücülerin adreslerine ceza tutanaklarının gönderildiğini hatırlattı.
 
Başkan Duran Şen, tatilin başlamasıyla kara yollarındaki araç trafiğinin yoğunlaştığını, aşırı sıcakla birlikte sürücülerin sinir ve stresinin de arttığına işaret ederek, böyle durumlarda şoförlerde azalan dikkat ve refleks zayıflığının trafik kazalarına neden olabileceğini belirtti.
 
Özel araç sürücülerinin uzun yola çıkarken mümkün olduğu kadar havanın serin olduğu sabah ve akşam saatlerini tercih etmesini isteyen Şen, 'Uzun yola çıkmadan önce araç bakımı yapılmalı. Sıcakların etkisiyle eriyen asfaltta araç kullanan sürücüler çok dikkatli davranmalı. Erimiş asfalt kış aylarındaki buzlanma kadar tehlikelidir. Sıcak hava nedeniyle lastiklerde oluşacak gevşeme kontrol edilmeli' ifadelerini kullandı.

 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.