Güncel »

Mersin 50 Yıllık Kanalizasyon Hattı Yenileniyor

BÖLGE


@mersinhaber 'i takip et


Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Akdeniz İlçesi’nin İhsaniye Mahallesi’nde kullanım ömrünü tamamlamış kanalizasyon hatlarını sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için çalışmalar başlattı.
 
Mersin’in en önemli problemlerinden birisi olan altyapı sorununa uzun soluklu çözümler getirmek için çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi İhsaniye Mahallesi’nin 50 yıllık kanalizasyon hatlarının tamamını yeniliyor.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Mersin genelinde altyapıda sıkıntı yaşanan noktaları tespit edip çalışmalarını hayata geçiriyor. Bu kapsamda MESKİ ekipleri, Akdeniz İlçesi İhsaniye Mahallesi’nde 50 yılı aşkındır kullanılan ve ömrünü tamamlamış kanalizasyon hattının deforme olan bölümünü sağlıklı bir yapıya kavuşturuyor. İhsaniye Mahallesi’nin mevcut kanalizasyon hatlarının deforme olması, kullanım ömrünü yitirmesi, sürekli tamirat gerektirmesi ve bölgenin kanalizasyon bertarafında problemler yaratması nedeniyle oluşan altyapı problemini çözüme kavuşturulmak için MESKİ tarafından başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
 
Çalışmalar kapsamında mahallede muhtelif çaplarda yaklaşık 5 bin 423 metrelik kanalizasyon şebeke hattı döşeme çalışmaları 14.11.2017 tarihinde tamamlanması öngörülmektedir.. Yapılacak olan yeni kanalizasyon hattı ile birlikte mahalle sakinleri uzun yıllar güvenle kullanacakları kanalizasyon hattına sahip olacak.
 

Kaynak: www.tarsusakdeniz.com


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.