Silifke » Güncel »

Mersin'de Yangın Faciası

2 çocuk çıkan yangında can verdi.


@mersinhaber 'i takip et
Edinilen bilgiye göre; yangın Sayağzı Mahallesi 438. Sok Ahyar Apartmanının ikinci katında meydana geldi. Üç kadının birlikte kaldığı evde bugün öğle saatlerinde yangın çıktı.

Çıkan yangın sonucunda o an evde bulunan 18 yaşındaki Ümmühan Yapal yangını fark etti. Ardından evde bulunan biri kardeşi Durdu Yapal (4) ve Hasan Umut Karakan’ ı (3) kurtarmaya çalışırken kapı önünde dumanın etkisinden bayıldığı öğrenildi.  

Çevre esnafının olayı görüp polis ve itfaiyeye bildirmesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri kapı önündeki baygın halde olan abla Yapal’ı ambulansa bindirirken iki küçük çocuğun içerde olduğu bilgisine ulaştı Yangını söndürme mücadelesi veren itfaiye ekipleri Durdu apal (4) ve Hasan Umut Karakan’ ı (3) yanmış cesedi ile karşılaştılar.

Yangının tamamen söndürülmesiyle birlikte olay yerine gelen Durdu Yapal’ın annesi sinir krizi geçirirken, yakınları ise evde yalnız bırakıp gittiği için anne Dilşad Selveroğlu’na saldırdı.

İki çocuğun birbirlerine sarılı olarak bulunan cesetleri, Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından çocukların cenazeleri Silifke Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Çocukların yakınları ise sinir krizi geçirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.  Öte yandan, hayatını kaybeden çocukların babalarının cezaevinde olduğu, annelerinin ise kiraladıkları evde birlikte kaldıkları ancak olay sırasında ikamette olmadıkları öğrenildi.   (Atike Ceylan )

Silifke Emniyet güçleri olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.