Kültür Sanat » Çamlıyayla »

Çamlıyayla 3. Geleneksel İğne Oyası Festivali Düzenleniyor

Çamlıyayla İğne Oyası Festivali yarın saat 18’de yapılacak.


@mersinhaber 'i takip et


MERSİN Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla Kaymakamlığı ve Çamlıyayla Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek olan İğne Oyası Festivali yarın saat 18’de yapılacak.
 
Merkez çarşı içi pazaryerinde yapılacak etkinlik kortej yürüyüşü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, protokol konuşmaları, iğne oyası defilesi, halk oyunları gösterisi ve konser düzenlenecek.
 
Festivale herkesi davet eden Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, İğne Oyası'nın artık Çamlıyayla ile özleştiğini, Namrun ya da Çamlıyayla denildiği zaman ilk önce akla İğne Oyası’nın geldiğini vurguladı.
 
Çamlıyayla İğne Oyası'nın hem Türkiye'de, hem de tüm dünyaya duyurulması yönünde çok sayıda etkinliğe katılıp, çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Tepebağlı "Her bir iğne oyasının farklı anlam ve değeri vardır. 2014 yılında ilkini yaptığımız İğne Oyası festivalini bu yıl 3.sünü yapacağız” dedi.
 
 
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz Gazetesi

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.