Hidroterapi Havuzunda Eğitim

TARSUS Yinede Sevgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde öğrencilere fizyoterapist ve beden eğitimi öğretmeni kontrolünde “hidroterapi havuzunda” eğitim verilmeye başlandı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bağlar Mahallesi, Şamil Basayev Caddesi, 495 sokak no: 5, İMBK Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi karşısında hizmet veren Yinede Sevgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucu müdür ve sahibi Selami Kızılaslan, “Biz hidroterapi havuzumuzda suyun gücünü kullanarak, fizik tedavi yapıyoruz.
 
Suyun kaldırma gücü ile vücut her yönden desteklenir ve eklemlere binen yükü azalır. Böylece omuzlara kadar suyun altına girdiğinizde, vücut ağırlığının %90'ı suyun kaldırma gücü sayesinde azalır ve yalnızca kalan %10'u eklemlere etki eder.
 
Bu sayede eklemlerdeki, gergin tendon ve ligamanlardaki stres azalır, yapacağınız egzersizler çok kolaylaşır, eklemler korunur ve daha serbest hareket eder. Bu nedenle dışarıda yani havada yapılamayan birçok hareket su içinde rahatlıkla yapılabilir.
 
Havuzumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
 
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz Gazetesi
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.