Siyaset » Güncel »

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı "Taş Ocakları Uğruna Köyler Bi̇r Bi̇r Yok Edi̇li̇yor"

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin’in Akdeniz ilçesinde faaliyette olan ve yenileri yapılmak istenen taş ocaklarının sahalarında incelemelerde bulundu.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Akdeniz ilçesinde, tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Esenli, Yanpar, Puğkaracadağ, Hebilli, Parmakkurdu, Musallı köylerinde, taş ocaklarının, bölgedeki zeytinlikler başta olmak üzere bütün tarım ve hayvancılık alanlarına zarar vermesi ve bölgedeki su kaynağının kaybolma riski çevrede yaşayan vatandaşları tedirgin etmiş durumda.


CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, yaptığı açıklamada, Esenli ve çevre köylerin büyük bir tehdit altında olduğunu söyledi. Atıcı, “yıllarca kuru tarım yaptıktan sonra su kaynağı bulup, sulu tarıma geçen vatandaşlarımız, Esenli ve çevresini adeta yeşil bir vadiye dönüştürdü. Esenli ve çevre köyler şu anda taş ocaklarıyla tehdit altındadır. Buradaki birçok köy, taş ocağına çevrilmeye çalışılıyor. Bölgedeki taş ocaklarının çalışması 5373 Sayılı Zeytinlik Yasasına aykırıdır” dedi.


Taş ocaklarının, zeytinlikleri tahrip ettiğini söyleyen Aytuğ Atıcı, “Mahkeme vatandaşların başvurusu üzerine, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu iptal ederek, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Yasalara uyularak bu çalışma bir an önce durdurulmalı, Tarım arazilerinin yok edilmesinin önüne geçilmelidir. Aksi takdirde taş ocaklarının faaliyetlerini sürdürmesi, Esenli köyüyle birlikte altı köyü bir bir yok edecektir” dedi.
 
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.