Silifke »

Kopan Elektrik Telleri 30 Evi Yakıyordu

Mersin'in Silifke İlçesi Sayağzı mahallesinde elektrik tellerinin kopmasından kaynaklandığı iddia edilen yangında bir kurbanlık koç yanarak telef olurken, yaklaşık 30 ev de yanmaktan itfaiye ekiplerinin çabasıyla kurtuldu.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Konuya ilişkin edinilen bilgiye göre, Silifke'nin Sayağzı mahallesi kireç ocağı mevkiinde şiddetli rüzgarın etkisi ile elektrik telleri koptu. Kopan tellerin bir birine sürtmesinden dolayı otlar tutuştu. Şiddetli esen rüzgar yangını bir çok bölgeye dağıttı. Vatandaş hortumlarla ve kovalarla müdahale ettiği yangını söndüremeyince olay yerine Mersin Büyükşehir İtfaiye ekipleri ile Silifke Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler geldi. 1 adet Kurbanlık koç, Nar, Badem, İncir, Zeytin, Kayısı ve Çam ağaçlarının yandığı yangında evler ise yanmaktan son anda kurtarıldı.
 
Yangının çıktığı bölgede samanları bulunan bir çiftçi, samanlarını yanmaktan kurtarmak için hortumla ve kovalarla yangına müdahale etti. Samanlar yanmasın diye hortumla yangına müdahale eden çiftçi, hayvanlarını da güvenli bir bölgeye taşıdı.
 
Yangının evlere yakın bir bölgeden çıkmasıyla birlikte tüm mahalle halkı ellerinde kova ve evlerinden çektikleri su hortumları ile yangına müdahale etti. Kimi evlerin etrafında yanan ağaçları söndürürken, kimisi de kovalara su doldurdu.
 
Yangın Mersin Büyükşehir İtfaiyesi ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü yangın ekiplerinin özverili çabasıyla evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Yangında soğutma çalışmaları ise hala devam ediyor.
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz Gazetesi
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.