Siyaset » Güncel »

Mersin'de Terör Operasyonu

HDP Mersin İl Başkanı Tutuklandı


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen Terör operasyonundan aralarında  HDP İl Başkanı Mehmet Mirza Söylemez ve HDP ilçe başkanları ve yöneticlerinin de olduğu 23 kişiyi gözaltına aldı.

12 Ağustos günü yapılan operasyonla gözaltına alınan 23 kişi bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkça ifadeleri alınan 23 kişiden 13'ü adli kontrol şartıyla HDP Mersin İl Başkanı Mehmet Mirza Söylemez ve eşbaşkan Hatice Şahin'in de aralarında olduğu 10 kişi se "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hatice Şahin'in de aralarında olduğu 20 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, HDP Mersin İl başkanı Mehmet Mirza Söylemez ile Ö.Ç. ve S.U tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.