Tarsus » Siyaset »

Peki 2019’da Yeniden El Sıkışacak Mısınız?

Türkiye açısından rejim değişikliğine neden olan 16 Nisan referandumunda birlikte hareket eden Ak Parti ile MHP arasında, son günlerde soğuk rüzgarların estiği görülüyor.


@mersinhaber 'i takip et
Haber-Yorum: Hakan BULUT / Tarsus Akdeniz Gazetesi - Türkiye açısından rejim değişikliğine neden olan 16 Nisan referandumunda birlikte hareket eden Ak Parti ile MHP arasında, son günlerde soğuk rüzgarların estiği görülüyor.
 
15 yıllık Ak Parti iktidarında kritik dönemeçlerde her zaman iktidara destek veren ve özellikle 16 Nisan referandum sürecinin bir noktada başlamasına neden olan MHP, tartışmalı referandum da “evet” çıkmasında kritik rol oynamıştı.
 
Referandum öncesi Tarsus’ta Ak Parti ile MHP arasında esen ılık rüzgarlar, Ak Parti tarafından 3 kez MHP ilçe binasının heyetler halinde ziyaret edilmesi ve ziyaretler sırasında verilen mesajların; aradan çok değil, 5 ay geçmesiyle birlikte suni olduğunu ortaya koydu.
 
16 Nisan referandum sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından yaptığı ilk açıklamada Tarsus’ta alınan 71 bin civarındaki oyun kendilerine ait olduğunu savunan Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Gül’e, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur tarafından tepki verilmiş, ardından ise İbrahim Gül’den ince ayarla düzeltme gelmişti.
 
 
ŞİMDİ HEDEF YEREL SEÇİM, YA SONRASI?
 
Siyasette ‘Biten her seçim, sonrasında yapılacak seçimi şekillendirmektedir…’
Bu hep böyle olmuştur.
 
Şimdi, normal takvime göre yapılacak olursa 2019’da Mart ayında önce yerel seçim, ardından 2019 Kasım ayında genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak.
 
16 Nisan’da alınan 71 bin civarındaki “evet” oyu, Ak Parti cephesinde Tarsus Belediye Başkanlığını kazanma noktasında hevesleri arttırırken, zaten sürekli olarak yukarılara oynama isteği bulunan İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün de “Belediye Başkan adayı olma ve doğal olarak kazanma” arzusunu da arttırmış gözüküyor.
 
 
Bu nokta da ince ince Tarsus Belediyesi’ni eleştiren İbrahim Gül’e, Belediye’yi elinde bulunduran MHP’nin teşkilat başkanı olarak Ertuğrul Bodur, cevap nitelinde açıklamalarda bulunuyor.
 
Şu an için sosyal medya hesapları üzerinden birbirlerine “laf çarpan!” her iki ilçe başkanının önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyip, kameralar önünde “eleştirilerini” yaparlar mı bilinmez!...
 
Şimdi burada dikkat edilmesi gereken asıl konu ise şu…
Geçmişte olduğu gibi 16 Nisan referandumunda da Ak Parti’ye açıkça destek veren MHP’nin, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir tavır alacağı. Yakın siyasi tarihe bakılıp, bu soruya cevap verildiğinde “MHP yine Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ak Parti’ye destek verir”
söylemleri yükseliyor.
 
Peki o zaman Ak Parti ve MHP ilçe yöneticileri çıkıp kamuoyuna ne diyecekler?
Hiçbir şey olmamış gibi yeniden mi el sıkışacaklar?
“Dün dündür, bugün bugündür” mü? diyecekler
Yoksa, topu Ankara’ya atıp “Genel merkez kararı, yapacak bir şey yok” mu? ifadesini kullanacaklar.
*          *          *
Topluma yön verenlerin biraz samimi olması gerekir!...
Yorum kamuoyunundur.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.