Ekonomi »

Yükümlüler Yararına Olabilecek Çalışmalar Devam Ediyor

Tarsus Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Tarsus Belediye Başkanlığı işbirliğinde kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


@mersinhaber 'i takip et


Tarsus Denetimli Serbestlik Müdürlüğü`nde gerçekleştirilen kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma bilgilendirme toplantısına, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Denetimli Serbestlik Müdürü Ebru Yıldırım Kocalar ve Mersin Denetimli Serbestlik Müdürü Taner Kocalar katıldı.
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada; "Kamu hizmeti cezasının; toplumsal katılım ile hükümlünün iyileştirilmesini ve topluma kazandırılmasını amaçlayan, hükümlünün topluma verdiği zararı kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak geri ödemesini ve bu şekilde kamu düzeninin sağlanmasını esas alan bir seçenek yaptırımıdır.
Kamu hizmeti cezasının kamu kurumu veya kamu yararına hizmet veren kuruluşlarda yerine getirildiği; çalıştırılacak iş belirlenirken; hükümlünün iyileştirilmesi, kamuya verilen zararın ödetilmesi, hükümlünün becerileri, mağdurun ve toplumun güvenliğinin dikkate alındığı; çalıştırılacak gün ve saatler, hükümlünün işi, aile yaşamı veya eğitimlerinin dikkate alınarak yürütülmeye çalışılan bir çalışmadır.
Kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüğü kapsamında Tarsus Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne bağlı olarak çeşitli kamu kurum/kuruluşlarında 2016 yılında 400, 2017 yılı içerisinde ise 175 yükümlünün bu hizmeti yerine getirdiği, halihazırda 95 yükümlünün kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüğünü yerine getirmeye devam ediyor.”
İlerleyen süreçte Tarsus Belediye Başkanlığı ile işbirliği çalışmalarının arttırılması amacıyla böyle bir toplantı gerçekleştirildiğine karar verildi.

Kaynak: Yeni Doğuş

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.