Tarsus »

Mersin Tarsus’ta Hastanede Yangın Tatbikatı

Mersin’in Tarsus ilçesinde Medical Hastanesinde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. İtfaiye ekiplerinin de katıldığı tatbikat başarıyla sonuçlandı


@mersinhaber 'i takip et
Senaryo gereği, hastanenin 4’üncü kattaki hasta odalarında yangın çıktı. Katta görevli sağlık personelinin ‘kırmızı kod’ vermesiyle önce hastanenin Yangın Ekibi yangına müdahale etti. Bu arada itfaiyeye haber verildi. Bina Tahliye Ekibi ise hastaları ve yakınlarını uzaklaştırdı.
-MAHSUR KALANLAR KURTARILDI
Kısa süre sonra gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri bir yandan yangını söndürürken, diğer yandan senaryo gereği mahsur kalanları merdivenle kurtardı. Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Başkanı Hastane Mesul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zeynel Canoğulları ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Çiğdem Çimet Keskin yönetimindeki tatbikat başarıyla sonuçlandı. İtfaiyeciler, tatbikat sonrası hastane çalışanlarına uygulamalı eğitim verdi. Tatbikatı İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de izledi.
-DÜNYA STANDARTLARINDA HAZIRLIK
Medical Park Tarsus Hastanesi Mesul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zeynel Canoğulları, kurum olarak yangına karşı tüm önlemleri dünya standartlarında aldıklarını, ancak yine de olası bir tehlikeye karşı düzenli olarak tatbikat yaptıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Canoğulları, “Hastanemiz yaklaşık 6,5 yıldır hizmet veriyor ve biz afetlere karşı her türlü önlemimizi almış durumdayız. Tatbikatlar ve eğitimlerle, önlemlerimizi pekiştiriyoruz” diye konuştu.
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.