Yaşam » Ekonomi » Güncel »

Bakan Albayrak'tan flaş yaz saati uygulaması açıklaması!

Saatler geri alınacak mı? İŞTE CEVABI...


@mersinhaber 'i takip et
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasını Danıştayın durdurma kararına ilişkin, "Esas yönüyle hiçbir etkisi yok. Enerji tasarrufu sağlıyoruz. Usul ile ilgili düzenlemeyi yapıp devam edecek aynı. Bu süreç devam edecek. " dedi.

NE OLMUŞTU?


Bakanlar Kurulu, 7 Eylül 2016’da aldığı kararla, gün ışığından yararlanabilmek için 26 Mart 2016’dan itibaren geçilen yaz saati uygulamasının kalıcı hale gelmesini kararlaştırmıştı. İstanbul’da yaşayan Burcu Berent adlı öğrenci velisi, uygulamayı durdurmak amacıyla avukatı Bürgehan Emrag aracılığıyla yürütmeyi durdurma ve Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle dava açmıştı.

Danıştay 10. Dairesi 9 Mayıs 2017’de bu talebi reddetmişti. Avukat Emrag da itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu veliyi haklı bularak, yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.