Ekonomi »

Bakan Açıkladı, Akkuyu Nükleer Santralinin Devreye Alınacağı Tarih Belli Oldu

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak katıldığı 8. Enerji Zirvesinde  Mersin Akkuyu Nükleer Santralinin devreye alınmasına ilişkin tarih bilgisi verdi.


@mersinhaber 'i takip et
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Antalya'daki 8. Türkiye Enerji Zirvesi ile MÜSİAD Vizyoner'17 Zirvesi'nde konuştu. Bir dizi açıklamalar da bulunan Bakan Albayrak, sunucunun sorusu üzerine tamamlandığında Türkiye'nin ilk Nükleer Santrali özelliğine sahip olacak, Akkuyu Nükleer Santraline ilişkin süreç ile devreye alınmasına dair, "Bütün sürçlerde 1 defa değil 10 defa düşünerek hareket ediyoruz. Hiç bir riski göz ardı etmiyoruz. Santralin temeli bu yıl sonu yada önümüzdeki yılın başlarında atılacak". Tamamlanmasının ardından devreye alınma tarihine dair ise "29 Ekim 2023'e, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yetiştirebilirsek bizim için bundan daha onurlu, şerefli bir hediye olamaz." şeklinde açıklamada bulundu. 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.