Silifke »

Mersin Silifke’de Şiddetli Yağmur Sele Neden Oldu, Ev ve İş Yerlerini Su Bastı

Mersin’in Silifke ilçesinde bugün öğle saatlerinde bastıran sağanak yağmur sele neden oldu.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
HABER: ATİKE CEYLAN / AKDENİZ HABERLER

Bugün saat 13:30 sıralarında başlayan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Aşırı yağmurdan meydana gelen yoğun su birikintisi Saray Mahallesinde ikamet eden bazı vatandaşların evine girerek maddi hasara sebep oldu. Zemin katta bulunan evlerdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.
Mahalle sakinlerinden Seriye Polat “Her yıl aynı mağduriyeti yaşıyoruz evimin kapısının önüne duvar ördüm. Eşyalarım kullanılamaz halde. Her yağmurda ben evimi topluyorum. Bu mahalle suyla dolup taşıyor. Yetkililer ilgilenmiyor sesimizi duyuramadık biz her yıl aynı mağduriyeti yaşamak zorunda mıyız” diye tepki gösterdi.
 
Evini sel sularından kurtaramayan diğer vatandaş Adem Miran ise “ eşyalarım kullanılamaz halde her yağmurda aynı hadisenin bedelini ödemek zorunda kalıyoruz. Yetkililer bir an önce çözüm bulmalı, Bu mahalle en ufak bir yağmurda suyla dolup taşıyor vidanjör bu saatten sonra gelse neye yarar benim evimin içi suyla doldu taştı” şeklinde tepki gösterdi.
 
ARAÇLAR SU İÇİNDE KALDI
 
Şiddetli yağan yağmur taşkınla beraber araçlarda su içinde kaldı. Bazı araçlar yarıya kadar suyun içinde kalırken Saray mahallesinde bulunan Atatürk Evi’nin zemin katıda sel suyuna teslim oldu.
Mahalleye dolan suyu vidanjörle temizlemeye gelen ekip vatandaştan tepki aldı.
Meteoroloji genel müdürlüğünden alınan bilgilere göre ise gece saatlerine doğru yağışın etkisini kaybetmesi beklenirken Pazar günü yeniden yağış beklendiği öğrenildi.

Kaynak: Akdeniz Haberler
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.