Ekonomi »

Alışveriş Tutkunlarına Müjde: Black Frıday İndirimleri Başlıyor

Türkiye’de Kara Cuma olarak adlandırılan alışveriş festivali bu gece başlıyor


@mersinhaber 'i takip et
ABD’de mağazaların büyük indirimler yaptığı Black Friday bu gece yarısı başlıyor. Bu festivalin hayalini kuran alışveriş tutkunları gece yarısından sonra online alışveriş yapabilecek. Yaklaşık 85 yıldan beri düzenlenen bu alışveriş festivali, her geçen yıl daha büyük ilgiyle karşılanıyor. Yapılan araştırmalara göre geçen yıl kişi başı ortalama 935 dolar harcayan tüketicilerin global çaptaki toplam harcaması ise 655 milyar doları geçti. Bu rakamlarla birlikte ‘Black Friday’ satışlarındaki artış bir önceki yıla göre 3.6 artış gösterdi. 2017 Black Friday içinse satış rekoru bekleniyor.

Black friday nedir?
Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma gününüdür. 1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilen bugünde mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar, ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar.

Online Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?
İstatistiklere göre Black Friday alışverişlerinin yüzde 64’ü internetten yapılıyor. Peki online alışveriş yaparken nelere dikkat etmeli?

KİLİT LOGOSUNA DİKKAT
1- Web sitesinin bilgilerinizi koruyabilecek güvenlik seviyesine sahip olduğundan emin olun. Bu özelliğe sahip olan sitenin üst kısmında bir kilit logosu göreceksiniz. Bu logo sitenin kredi kartı bilgilerinizi hacker'lardan koruyabilecek donanıma sahip olduğunu gösteriyor.
SON SÜRÜMÜ KULLANIN
2- Kullandığınız Safari, Crome ya da Explorer'ın son sürümlerden biri olduğundan emin olun.
SANAL KART
3-Olası online hırsızlığın önüne geçmek için sanal kart kullanın.
SMS BİLDİRİMİ
4- Kredi kartınızdan online alışverişlerde harcama yaptığınızda bunun e-mail ya da SMS yoluyla size bildirim olarak gelmesini sağlayın. Bu yöntemle yapmadığınız harcamaları anında öğrenebilir ve en kısa sürede bankanızla bağlantıya geçebilirsiniz.
GÜNCEL ANTİ VİRÜS PROGRAMI
5- En son güncellemelerden birine sahip olan bir anti virüs programı kullanın.
E-MAIL ONAYLI ÖDEME
6- Çift aşamalı güvenlik sistemi kullanın (Ödeme yapmadan önce telefonunuza veya e-mail adresinize onaylama opsiyonu gelmesini sağlayın)
GÜVENİLİR UYGULAMADAN ALIŞVERİŞ
7- Sadece App Store ya da Google Play'den indirdiğiniz, güvendiğiniz uygulamalar üzerinden alışveriş yapın.
KOLAY ŞİFRELERE GÜVENMEYİN!
8- Hacker'ların akılına gelmeyecek (tahmin edilmesi kolay olmayan) bir şifre belirleyin Unutmayın bu yılın en popüler şifresi de geçen yıl olduğu gibi123456 oldu. Bu hacker'ların sizin hesabınızı ele geçirmeden önce ilk deneyeceği şifre olacak!
 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.